İncir Türkiye de Ege bölgesinde yoğun olarak yetiştirilir. Türkiye incir üretiminde Dünya sıralamasında birinci sıradadır   

İncirler ilk olarak ilaçlanır ve bekletilir. Bu işlem ürünlerin bozulmasını engellediği gibi sağlık açısından da  taze kalmasını sağlar. İncirler büyüklüklerine göre ebatlara ayrılır ve numaralarla sınıflandırılır. Sınıflama işlemi bittikten sonra aflatoksinli olan veya aflatoksin açısından risk taşıyan incirler ayrılır ve kalan incirler tamamen aflatoksinsiz olarak işlenme sürecine devam eder. Yıkanan incirler kurutma odasına alınır ve nem kontrolleri yapılarak standartlara uygun olarak kurutulur. Kuruyan incirler dinlendirilir ve işlenmeye hazır olana kadar bekletilir. İncirler istenilen paketleme çeşidine göre (garland, layer, protoben..)dizilir. Sağlık şartlarına uygun hale getirilmiş olan incirler selefonlanır. Selefonlanan ve kalite kontrolü yapılan incirler paketlenir, sevkiyat yapılmak üzere depolanır.

Boy

Adet(kg)

1

-41

2

41-45

3

46-50

4

51-55

5

56-60

6

61-65

7

66-70

8

71-80

9

81-100

10

100-

Fotoğraflar