Üzümler güneşte doğal yöntemlerle kurutulur.Çöpleri ayıklanır ve işletmelere teslim  edilir.İşletmede belli kontrol aşamalarından geçerler. Bu aşamalar boylama,ürün  yıkama,çöp ayıklama, temizleme,yağlama,lazer,x-ray kontrol ve metal detektör kontrolüdür. İhracat yapılmak isteniyorsa Raisin olarak adlandırılan bu üzüm türü  TS3411 kanununa göre düzenlenir işlenir ve paketlenir.Standarda uygun olmasını  belirleyen en önemli unsurlardan biri Üzümün boy ve renk özellikleri diğeri ise 100  gramda bulunan tane sayısıdır. Üzümün boy ve renk özellikleri standardına göre 7  numara en koyu renktir ve numara yükseldikçe renk açılmaya başlar.

 

Sınıf

Tane sayısı(100gr)

Jumbo

200-270

Standart

275-350

Orta

351-500

Küçük

501-650



 
Fotoğraflar