Hurma >

 Türkiye'de Akdeniz ikliminin olduğu yerlerde yetişir.Yumurta biçiminde, çekirdekli bir meyvedir. boyu 6 santimetreye kadar ulaşabilir.

Biçimi, rengi ve besin değeri ağacının yetiştirildiği fiziksel koşullara göre değişmektedir. herhangi bir tarım kimyasalı kullanılmadan yetişen hurmaların dalda kurumasından sonra toplanıp dallarından ayrılmasıyla elde edilmiştir.Hurmanın üretim süreci, müşterilerin sipariş talebi üzerine yapılır. Hiçbir katkı ve koruyucu madde veya kimyasal dezenfeksiyon eklenmez, sıralama işleminden sonra paketlenme işlemine geçilir. Paketleme işlemi 5 ve 10 kg net kutularda yapılır.

Hurmaların raf ömrü üretim tarihinden itibaren 18 dan 24 aydır.

 

Kalori : 274 kcal

B1 Vitamini : 0,09 mgr

Sodyum : 1 mgr

Lif : 2.3 gr

Protein : 2,2 gr

B2 Vitamini : 0,1 mgr

Potasyum : 648 mgr

Fosfor : 63 mgr

Karbonhidrat : 72,9 gr

B3 Vitamini : 2,2 mgr

Magnezyum : 58 mgr

Kalsiyum : 59 mgr

Kolesterol : 0

B6 Vitamini : 0,153 mgr

A Vitamini 50 IU Yağ : 0,5 gr

Demir : 3 mgr

B9 Vitamini – Folik Asit: 24,9 mcgr