Kestane Familyası: Kayıngiller (Fagaceae) Türkiye’de yetiştiği yerler: Marmara, Karadeniz bölgesi. 

Daha çok Akdeniz çevresi memleketlerinde yetişen, kupulası dikenli veya çengelli dikenli, küre şeklinde ve nişastaca zengin meyveleri olan ağaçlar. 

Kestane ağacının yaprakları biraz sert, kenarları testere dişli ve dişlerin ucu dikenlidir. Erkek çiçekler dik uzun durumlar halinde, dişi çiçekler ise üçlü gruplar şeklindedir.

Kestane ağacının kerestesi iyi cila kabul ettiğinden mobilyacılıkta; odunu sert ve dayanıklı olması sebebiyle de inşaatlarda kullanılır. Memleketimizde yılda 10-12 bin ton civarında kestane üretilebilmektedir. 

 

 

Kalori : 103.8  100 gr  Sodyum : 7  100 gr
Karbonhidrat : 36  100 gr  Potasyum : 1000  100 gr
Protein(g) : 2  100 gr  Kalsiyum : 58  100 gr
Yağ(g) : 2  100 gr  Vitamin A : 7  100 gr
Lif(g) : 8  100 gr  Vitamin C : 45  100 gr
Kolesterol : 0  100 gr  Demir : 2  100 gr