
ÇAM FISTIĞI
Çam fıstığı, fıstık çamının kozalaklarından çıkarılan sert kabukların kırılması sonucu elde edilen ve besin değeri oldukca yüksek bir besin maddesidir. Bütün Akdeniz ülkelerinden yetişen bu ağaç şemsiye görünümünde 20 m’ye boylanabilen geniş tepeli bir çam türüdür. Kozalak üretimi 20 yaşından sonra başlar
Porsiyon Miktarı:
|
Kalori (kcal) 673 |
Toplam yağ 68 g | |
Doymuş Yağ 4,9 g | |
Çoklu Doymamış Yağ 34 g | |
Tekli Doymamış Yağ 19 g | |
Kolesterol 0 mg | |
Sodyum 2 mg | |
Potasyum 597 mg | |
Karbonhidrat 13 g | |
Diyet Lifi 3,7 g | |
Şeker 3,6 g | |
Protein 14 g |
A Vitamini | 29 IU | C Vitamini | 0,8 mg |
Kalsiyum | 16 mg | Demir | 5,5 mg |
D Vitamini | 0 IU | B6 Vitamini | 0,1 mg |
Kobalamin | 0 µg | Magnezyum | 251 mg |