
ANTEP FISTIĞI
Antepfıstığı yiyecekleri eğlencelidir, sağlık açısından da sağlıklıdır. Antep fıstığında bol miktarda B 6 vitamini içerir. Antep fıstığının faydaları ile ilgileniyorsanız, aşağıdaki bilgilere göz atabilirsiniz. İşte Antep fıstığının faydaları Antep fıstığının epitelleri Antep fıstığı hem eğlenceli bir besindir hem de sağlık için çok faydalı bir besindir.
Antepfıstığı bol miktarda antioksidan ve B vitamini içerir. Antep fıstığında bulunan B 6 Vitamini, kırmızı kan hücrelerinde oksijen taşıyan bir molekül olan hemoglobin oluşumu gibi çeşitli işlevler için önemlidir. Antepfıstığı ayrıca potasyum
bakımından da zengindir. 1 avuç fıstık büyük muzun yarısından fazlasını içerir. Antep fıstığı içinde bol miktarda lif ve protein bulunur. Antep fıstığının size sağladığı faydalar bakımından zenginliği bakımından vitamin ve mineralleri topladık. İşte Fıstık ep’in faydaları
Nutritive value | 100 grams | % Daily Value * |
---|---|---|
Calorie | 560 kcal | 28.0 % |
Carbohydrate | 27.2 g | 9.1 % |
Fiber | 10.6 g | 42.4 % |
Protein | 20.2 g | 40.3 % |
Oil | 45.3 g | 69.7 % |
Cholesterol | 0.0 mg | % 0.0 |
Vitamin A | 516.0 IU | 10.3 % |
C vitamin | 5.6 mg | 9.3 % |
Potassium | 1025.0 mg | 29.3 % |
Calcium | 105.0 mg | % 10.5 |
Iron | 3.9 mg | % 21.8 |

YER FISTIĞI
Kışın hangi yer fıstığının sıklıkla tüketildiğini biliyor musunuz? İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok hastalığa iyi gelen yerfıstığını aradık. Haberin ayrıntılarında yerfıstığı hakkında bilinmeyen her şeyi bulabilirsiniz. Yerfıstığının kalorileri yüksek olmasına rağmen, kilo almaya neden olmaz.
Çünkü içerdiği kaloriler enerjiye dönüşür. Bu nadir yiyeceklerden biridir. Kışın bulunmasına rağmen, kışın daha fazla tüketilen yerfıstığı, sağlık yararı olan ve pantotenik denilen bir asit içerir. Potasyum, manganez, bakır, kalsiyum, magnezyum, demir, selenyum, çinko da bu mineraller bakımından zengindir. Bağışıklık, vücuda giren bakterilerle savaşmak için güçlü olmalıdır. Yerfıstığı bu açıdan çok faydalıdır.
Bağışıklık sistemini arttırır, hatta kanserli hücrelere karşı savaşır. Ayrıca, düşük kolesterol düzeyleri içerdiğinden kalp-damar hastalıkları riskini azaltır.
Nutritive value | 100 grams | % Daily Value * |
---|---|---|
Calorie | 567 kcal | 28.4 % |
Carbohydrate | 16.1 g | % 5.4 |
Fiber | 8.5 g | 34.0 % |
Protein | 25.8 g | 51.6 % |
Oil | 44.2 g | 68.1 % |
Cholesterol | 0.0 mg | % 0.0 |
Vitamin A | 0.0 IU | % 0.0 |
C vitamin | 0.0 mg | % 0.0 |
Potassium | 705.0 mg | % 20.1 |
Calcium | 92.0 mg | % 9.2 |
Iron | 4.6 mg | 25.4 % |

FINDIK
2300 yıl önce bugün Türkiye’nin kuzeyindeki tarihi belgelerde, Karadeniz kıyılarının 6. yüzyıl sonlarından bu yana Türkiye’den fındık ve fındık ürettiği bildiriliyor. Toplam dünya üretiminin% 75’i olan Türkiye’deki dünya fındık üretimi için uygun hava koşullarına sahip az sayıdaki ülkeden biri, ihracat ise% 70-75’i gerçekleştiriyor.
Türkiye’nin yoğun kıyı şeridinin Karadeniz bahçesine yerleştiği yer Alan kıyıdan içeriye azami 30 km geçmez. Karadeniz’in batısından başlayarak (İstanbul’un doğusundaki) Zonguldak, bütün Karadeniz’inizle başlayarak doğuya doğru neredeyse Gürcistan sınırına kadar denizle dağ arasında yeşil bir kuşak olarak doğuya kadar uzanır.Türkiye fındıklı ve dolaylı olarak 550 600 bin hektar kapı
Nutritive value | 100 grams | % Daily Value * |
---|---|---|
Calorie | 658 kcal | 32.9 % |
Carbohydrate | 9.6 g | 3.2 % |
Fiber | 7.5 g | % 29.9 |
Protein | 10.9 g | % 21.8 |
Oil | 65.1 g | 100.1 % |
Cholesterol | 0.0 mg | % 0.0 |
Vitamin A | 44.0 IU | 0.9 % |
C vitamin | 1.4 mg | 2.3 % |
Potassium | 578.0 mg | 16.5 % |
Calcium | 205.0 mg | % 20.5 |
Iron | 3.5 mg | 19.3 % |