HURMA

Türkiye’de Akdeniz ikliminin olduğu yerlerde yetişir.Yumurta biçiminde, çekirdekli bir meyvedir. boyu 6 santimetreye kadar ulaşabilir.

Biçimi, rengi ve besin değeri ağacının yetiştirildiği fiziksel koşullara göre değişmektedir. herhangi bir tarım kimyasalı kullanılmadan yetişen hurmaların dalda kurumasından sonra toplanıp dallarından ayrılmasıyla elde edilmiştir.Hurmanın üretim süreci, müşterilerin sipariş talebi üzerine yapılır. Hiçbir katkı ve koruyucu madde veya kimyasal dezenfeksiyon eklenmez, sıralama işleminden sonra paketlenme işlemine geçilir. Paketleme işlemi 5 ve 10 kg net kutularda yapılır.

Hurmaların raf ömrü üretim tarihinden itibaren 18 dan 24 aydır.

Kalori : 274 kcal B1 Vitamini : 0,09 mgr
Sodyum : 1 mgr Lif : 2.3 gr
Protein : 2,2 gr B2 Vitamini : 0,1 mgr
Potasyum : 648 mgr Fosfor : 63 mgr
Karbonhidrat : 72,9 gr B3 Vitamini : 2,2 mgr
Magnezyum : 58 mgr Kalsiyum : 59 mgr
Kolesterol : 0 B6 Vitamini : 0,153 mgr
A Vitamini 50 IU Yağ : 0,5 gr Demir : 3 mgr
B9 Vitamini – Folik Asit: 24,9 mcgr